ХИПНОЗА – КАКВО И КАК ЛЕКУВА

Чувствителните хора лесно се разстройват душевно. Проявяват емоции и света, хората които ги заобикалят нараняват чувствата им.
Хипнозата, медицинската хипноза цели укрепване на психиката. Дава нови усещания, нов опит при справянето. Това е вид психологична имунизация, вид броня, вид усещане за справяне. Колкото е по-силен външния дразнител, толкова психологически личността става по-устойчива. Принципа на хипнозата е научно установен. Той е доста сложен процес. Основното в лечението е невропластичността, реорганизацията на невроните и работата им в едновременен, кохерентен режим. Неколкократно повече нервни клеткиработят в синхрон при решаване на проблемите и безнадежната на вид ситуациястава величина с няколко варианта. Пълният курс на лечение изисква около десет процедури. Така се стабилизират емоциите, засилва се волята, изчезва депресията, овладяват се паническите кризи. Заболяванията които се лекуват с хипноза са от групата на невротичните и свързаните със стрес състояния, депресиите, различни видове зависимости – към цигари, храни, алкохол, лекарства, интернет зависимост. Лечение на хронични болки, психосоматични болести на стресова основа каквито са хипертонията, нервен стомах, гастрит, дразнимо черво, психогенна кашлица и др. Възможно е лечението да се проведе без никакви лекарства.
Едно от основните правила при провеждането на медицинска хипноза е : пациента да се научи сам да мобилизира невроните си в режим на кохерентност, т. нар алфа ниво. Това е вид самохипноза и при криза да намира бързо решение на случващите се ситуации.

01.03.2012г гр. Варна